Επιλέξτε Anesis για την Καλύτερη Διαμονή σας!!!

Κάντε την Κράτηση σας Σήμερα

Άψογο Service στις Καλύτερες Τιμές

Διαμονή Δίπλα στην Λίμνη Παμβώτιδα

Διαμονή Δίπλα στο Μαγευτικό Σπήλαιο Περάματος

Ενημερωθείτε για τα Νέα & τις Προσφορές μας

Δέντρα, άνθη των σπηλαίων, νούφαρα, σιντριβάνια, κηροπήγια, η αιγυπτιακή Σφίγγα, ο Άι-Βασίλης, αναστάσιμες λαμπάδες, ο Πύργος της Πίζας, η Φάτνη του Χριστού και οι Τρεις Μάγοι, το Άγαλμα της Ελευθερίας και πολλά ακόμη στοιχεία αντιπροσωπεύονται στο Σπήλαιο του Περάματος

 

 Το θαύμα του Σπηλαίου Περάματος στα Γιάννενα

Ως ιδιοκτήτης του Anesis Rooms Hotel θα ήθελα να δώσω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος ξένος να ξέρει αναφορικά με ένα από τα φυσικά θαύματα που υπάρχουν στο Πέραμα Ιωαννίνων. Μιλώ βέβαια για το Σπήλαιο Περάματος, όπου κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι έρχονται να απολαύσουν αλλά και να εντυπωσιαστούν από τους σταλαγμίτες αλλά και τους σταλακτίτες. Το παρόν άρθρο αποτελεί μια έξτρα πληροφόρηση από εμάς, που έχουμε μεγαλώσει δίπλα στο εκπληκτικό αυτό φυσικό φαινόμενο αλλά και παράλληλα προώθηση έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες να καταφέρουν έστω και μια φορά να το δουν έστω και μια φορά.

Ένα πιο σπουδαία σπήλαια του κόσμου αλλά και της Ελλάδος βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο των Ιωαννίνων και εδώ θα μάθετε και θα δείτε τα καλύτερο από αυτό το σπουδαίο φυσικό φαινόμενο.

Πως δημιουργήθηκε το Σπήλαιο Περάματος

Χρειάστηκαν 1.500.000 χρόνια προκειμένου μέσα σε μία έκταση 14.800 τ.μ., που αποτελούν το εσωτερικό του λόφου Γκορίτσα, στους πρόποδες του οποίου απλώνεται η λίμνη Παμβώτιδα, να δημιουργηθούν οι εκθαμβωτικοί σχηματισμοί σταλακτιτών και σταλαγμιτών, που συγκροτούν το Σπήλαιο του Περάματος στα Γιάννενα. Οι επισκέπτες διανύοντας μία απόσταση 1.100 μέτρων, πότε ανηφορίζοντας και πότε κατηφορίζοντας, στα τσιμενταρισμένα μονοπάτια και σκαλοπάτια, ξεναγούνται επί 45’ σ’ ένα από τα θαύματα που μόνο η φύση μπορεί να δημιουργήσει με υπομονή και φαντασία. Μέσα σε 19, μικρές και μεγάλες αίθουσες, που άλλοτε προκαλούν δέος με τη μεγαλοπρέπεια τους και άλλοτε φόβο με τις απόκοσμες σκιές τους απλώνεται ένας υπόγειος λαμπερός πλούτος, μέτρο σύγκρισης με το μυθικό βασίλειο του Κάτω Κόσμου.

Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει ο Πλούτωνας και η Περσεφόνη, στους οποίους έχει αφιερωθεί η Αίθουσα 8, καθώς εκεί βρέθηκαν στοιχεία που παραπέμπουν στη λατρεία τους. Η Αίθουσες 2 και 3, οι «Αίθουσες των Μυθικών Ανακτόρων», οι μεγαλύτερες του Σπηλαίου του Περάματος, κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους, με τα περίτεχνα «αγάλματα» που φιλοτέχνησε ο χρόνος και το νερό, και δεσπόζουν σε κάθε τους γωνιά, ενώ εξίσου εντυπωσιακός είναι ο μικροσκοπικός «ναός», με το σταυρό, στην Αίθουσα 1.

Δέντρα, άνθη των σπηλαίων, νούφαρα, σιντριβάνια, κηροπήγια, η αιγυπτιακή Σφίγγα, ο Άι-Βασίλης, αναστάσιμες λαμπάδες, ο Πύργος της Πίζας, η Φάτνη του Χριστού και οι Τρεις Μάγοι, το Άγαλμα της Ελευθερίας και πολλά ακόμη στοιχεία αντιπροσωπεύονται στο Σπήλαιο του Περάματος, φόρος τιμής και αποτέλεσμα της γόνιμης φαντασίας του ζεύγους των σπηλαιολόγων Ιωάννη και Άννας Πετροχείλου, που εξερεύνησαν το σπήλαιο το 1956. Οι πρώτες αναφορές έγιναν από τον ερασιτέχνη σπηλαιολόγο και καθηγητή Φυσικής Αγωνής Κ. Κασβίκη, ο οποίος έδωσε στο Τύπο φωτογραφίες του Σπηλαίου του Περάματος, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Πότε Βρέθηκε το Σπήλαιο Περάματος

Η ύπαρξη του σπηλαίου ήταν ήδη γνωστή από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1940 μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο των κατοίκων κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών από τους Ιταλούς. Το 1954 πραγματοποιείται η πρώτη επιστημονική-χαρτογράφηση από το γνωστό ζεύγος σπηλαιολόγων Άννας και Ιωάννη Πετρόχειλου, οι οποίοι είχαν εξερευνήσει και άλλα γνωστά σπήλαια της Ελλάδας. Πως μπορείτε να πάτε στο

Σπήλαιο Περάματος και ώρες Λειτουργίας

perama caveΠριν σας αναφέρουμε αναλυτικά με ποιον τρόπο μπορείτε να πάτε στο Σπήλαιο Περάματος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το Anesis Hotels Rooms είναι ένα εξαιρετικό νέο ξενοδοχείο στα Γιάννενα όπου βρίσκεται σε απόσταση μόνο 5 λεπτά από το Σπήλαιο.

Για να μπορέσετε να λάβετε πληροφόρηση πως θα πάτε στο ξενοδοχείο, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμό αναφορικά με την τοποθεσία του. Αναφορικά με την διαμονή στα Γιάννενα, το ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια με πρωινό για ολόκληρη οικογένεια, για ζευγάρια αλλά και για μεμονωμένους επισκέπτες. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρείτε την δική σας κράτηση μπορείτε να το κάνετε μέσω:

• Email

• Τηλεφώνου

Φόρμα Επικοινωνίας

Πως θα φτάσετε στο Σπήλαιο από το Κέντρο των Ιωαννίνων

Για όλους τους επισκέπτες που θέλουνε να επισκεφτούν το Σπήλαιο Περάματος μπορούν να το κάνουν με το αυτοκίνητο τους, μιας και σε 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης μπορούν να βρεθούν σε αυτό το μεγαλειώδες θαύμα της φύσης. Επίσης αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας μεταφορικό μέσο μπορείτε να το κάνετε μέσω της Συγκοινωνίας με το Αστικό ΚΤΕΛ καθώς υπάρχει η γραμμή Ιωαννίνων-Περάματος με αφετηρία δίπλα στο ρολόι, ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι ώρες λειτουργίας του Σπηλαίου είναι 9:00-17:00 καθημερινά, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε και εσείς στο τηλέφωνο 26510-81521.

Τέλος στην είσοδο του Περάματος, απέναντι από το Λιμάνι στεγάζεται το Κέντρο Προβολής & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου» . Στην αίθουσα προβολής του εν λόγω κέντρου, και τις ώρες λειτουργίας του, ήτοι από 09:00 έως και 16:00, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ με θέμα: «Ο κόσμος των Σπηλαίων». Το ντοκιμαντέρ, επιμελήθηκε ομάδα επιστημόνων της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Αθηνών του Υπουργείου Πολιτισμού, και αναφέρεται στη δημιουργία και τα είδη των Σπηλαίων, στο διάκοσμο αυτών, στα παλαιοντολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα, στην πανίδα καθώς και στη σχέση των ανθρώπων με τα Σπήλαια.